Veliko finale prekinuto, nastavak sutra u 13 sati
Kiša je pokvarila veliko finale

Nadal vodi 2-1 u setovima, Đoković se vraća

Veliko finale prekinuto, nastavak sutra u 13 sati

M. Maksimović

Rafael Nadal i Novak Đoković će sutra nastaviti veliko finale Roland Garrosa. Organizatori su nakon što je kiša još jednom prekinula meč odlučili da se finale nastavi sutra u 13.sati. U trenutku prekida Rafael Nadal vodi 2:1 u setovima, Đoković ima break prednosti u četvrtom.

U veliko finale, Novak Đoković je ušao sa željom da osvoji četvrti Grand Slam naslov u nizu te tako dostigne Roda Lavera koji je to isto napravio 1969.godine. Sa druge strane Rafael Nadal se bori za sedmu titulu na ovom velikom turniru sa kojom bi prestigao legendarnog Björna Borga koji je šest puta bio pobjednik

Odmah na otvaranju prvog seta, Nadal koristi četvrtu break za vodstvo 1-0. Kada je sa duplim breakom stigao do 3-0, izgledalo je da će bez većih problema zaključiti prvi set. I bio je blizu, jer da je zabio forhand za 4-0, teško bi se Novak vratio. Ali, nije pa se Đoković polako počeo vraćati. Iz forhenda je sve manje griješio, Nadal je počeo lagano padati, i vrlo brzo bili smo na početku, Đoković je izjednačio na 3-3.

Novak Đoković je na ovogodišnjem Roland Garrosu ponudio puno oscilacija. Protiv Seppija se vratio nakon 0-2 u setovima, protiv Tsonge je spašavao meč lopte, dok je protiv Federera bio sjajan. Te oscilacije su došle do izražaja i u finalu protiv Nadala. Sa 0-3 je došao na 3-3, a onda je ponovo izgubio servis. Međutim, to je bila već završnica seta, Nadal nije posustao i dobio je set 6-4 nakon 58 minuta. Igre. Novak je imao jako nizak postotak prvog servisa (48%), odnosno mali broj osvojenih poena nakon drugog (33%).

Početak drugog seta je bio preslika prvog. Nadal je napravio break, ali opet nije zadržao prednost, Novak se vraća na 2-2.Novi break Nadala stiže u osmom gemu, gema kasnije stiže i jača kiša koja prekida meč kod rezultata 6-4,5-3. Do trenutka prekida, Đokovića je sakupio 27 neforsiranih pogrešaka, deset više od Nadala. Prekid kao da je više odgovarao Đokoviću. Nakon povratka na teren, Nadal je dobio prvi naredni gem sa kojim  dolazi do velike prednosti od 2-0 u setovima.

Nadal je dobio na otvaranju prvog i drugog seta prva dva gema, isto je napravio i na početku trećeg. Nadal je tom trenutku vodio 2-0 u setovima, 2-0 u trećem uz break prednosti i onda je stao. Đoković je odigrao sjajnih šest gemova, u odnosu na prva dva seta, to je izgledalo puno bolje. Nadal nije kontirao kao u prva dva seta i stigli smo u četvrti.

Veliku seriju Novak nastavlja i na početku četvrtog, uzima servis Nadalu i dolazi do prednosti. Seriju od osam uzastopnih gemova Đokovića, Nadal je prekinuo na svoj servis u trećem gemu četvrtog. Kiša je opet počela padati, finale je prekinuto, bit će nastavljeno sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.