Venus bolja od sestre Serene

U polufinalu Montreala

Venus bolja od sestre Serene

Venus Williams je 11. put u karijeri uspjela pobjediti sestru Serenu. Prvi put nakon pet uzastopnih poraza i Dubaia i 2009. godine.

Serena je dobila prvi set u tie breaku, nakon što je venus ispustila rani break. Serena se vratila na 3-3, nakon čega je spasila tri break lopte. Kod 6-5 je Serena imala i prvu set loptu, ali se igrao tie break.
Tu nije bilo dileme, pogotovo ne nakon što je Serena krenula sa 5-0. Serena je odlično servirala, 12 aseva, četiri izgubljena poena na prvom servisu, ipak teško je bilo očekivati da nastavi u istom ritmu.

Venus je opet krenula sa breakom, ali za razliku od prvog seta, Serena nije imala priliku da vrati. Tačnije do kraja meča Serena je imala samo jednu break priliku. Ukupno je uhvatila pet gemova.
U svojoj 34. godini, venus u nedelju igra svoje 74. finale za 46. titulu.

" Naporno sam radila u posljednje vrijeme, fizički se dobro osjećam, ali i mentalno sam spremna za teške mečeve " pojasnila je kratko Venus nakon meča.

U finalu će Venus igrati protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske koja je u dva tie breaka slomila Ruskinju Makarovu. Do prvog tie breaka prvo je Makarova propustila dvije važne break lopte, pa Poljakinja tri set lopte, a onda je u 13-tom gemu sve bilo vrlo jasno. Makarova je osvojila jedan poen.

U drugom setu smo vidjeli četiri breaka, Radwanska je stalno bila za korak ispred, ali tie break je opet odlučio. Makarova se vratila sa 1-4, ali je izgubila dva svoja servisa i spasa nije bilo. Radwanska ima 14. naslova, protiv Venus je izgubila pet od osam mečeva, ali je dobila posljednja dva.

Polufinala:
Venus Williams (SAD) - Serena Williams (SAD, 1) 6-7 (2), 6-2, 6-3
Agnieszka Radwanska (Pol, 3) - Ekaterina Makarova (Rus) 7-6 (1), 7-6 (3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.