Venus ispala, Serena za sat vremena bolja od Cibulkove
Foto: epa.eu

Australian Open, četvrtfinale

Venus ispala, Serena za sat vremena bolja od Cibulkove

Američke teniserke Serena Williams i Madison Keys plasirale su se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije.

Najbolja teniserka svijeta je u četvrtfinalu za samo 64 minuta igre savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Williams je dominirala tokom cijelog meča, što pokazuje i podatak da je aktuelna vicešampionka Australian Opena imala samo dvije break-lopte za cijeli meč.

Protivnica Sereni Williams u polufinalu prvog Grand Slama u sezoni biće, takođe, Amerikanka Madison Keys, koja je u četvrtfinalu pobijedila stariju sestru Williams, Venus.

Keys je, iako se povredila sredinom drugom seta, pobijedila sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4) nakon skoro dva sata igre i velike borbe.

Drugi polufinali par u ženskoj konkurenciji čine Ruskinje Maria Šarapova i Ekaterina Makarova.

Australian Open, četvrtfinale:

Keys - V. Williams 2:1 (6:3, 4:6, 6:4)

S. Williams - Cibulkova 2:0 (6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.