Venus lagano, Stosur bolja od Flipkens
Foto: EPA

Roland Garros, 2. kolo

Venus lagano, Stosur bolja od Flipkens

M. Šljivak

Američka teniserka i 10. nositeljica na Roland Garrosu Venus Williams, lagano se plasirala u 3. kolo drugog Grand Slama sezone. Ona je dans u 2. kolu savladala Japanku Kurumi Naru sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:1.

Nara je dobro ušla u meč. Povela je s 3:1, ali je potom krenula žestoka serija Venus Williams. Uzela je narednih pet gemova i osvojila je prvi set sa 6:3.

U drugom setu Nara nije imala šta tražiti. Venus joj je prepustila samo jedan gem (6:1) i na kraju je lagano prošla u treće kolo.

Tamo će igrati i Samanta Stosur. Australska teniserka je očekivano pobijedila Belgijanku Kristen Flipksens. Bilo je 2:0, po setovima 6:2 i 7:6.

U narednoj fazi takmičenja gledaćemo i Lesiju Tsurenko, koja je s 2:0 pobijedila Ekatarinu Makarovu, te Jelenu Ostapenko, koja je lakše od očekivanog pobijedila Monicu Puig sa 2:0.

Roland Garros, 3. kolo, žene:

Tsurenko - Makarov 2:0 (6:2, 6:2)

Ostapenko - Puig 2:0 (6:3, 6:2)

Stosur - Flipkens 2:0 (6:2, 7:6)

Williams - Nara 2:0 (6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi