Venus Williams bolja od Alize Cornetove

Roland Garros

Venus Williams bolja od Alize Cornetove

D. Vejo

Amerikanka Venus Williams savladala je Francuskinju Alize Cornet rezultatom 2:1 i tako obezbjedila put u osminu finala turnira u Parizu.

I jedna i druga teniserka meč su počele oprezno. Više sreće u prvom setu imala je Venus Williams koja je slavila rezultatom 7:6. Ipak, Cornetova se u drugom setu budi pa tako sve vraća na početak. Sa velikih 6:1 stiže od izjednačenja u setovima.

Ipak, Amerikanka nije dozvolila iznenađenje pa tako u trećem, a ujedno i odlučujućem setu stiže do 6:0 čime postavlja konačnih 2:1 u svoju korist.

Put u osminu finala osigurala je i Holanđanka Bertrensova koja je bila bolja od Ruskinje Kasatkinove (2:1), te Amerikanka Keysova koja je sa 2:0 po setovima trijumfovala protiv Portorikanke Monice Puigove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi