Venus Williams se vratila na veliku scenu
Foto: EPA

Australian Open

Venus Williams se vratila na veliku scenu

E. Škorić

Venus Williams je nakon pet godina uspjela da se plasira u četvrtfianale Australian Opena.

Venus je u tri seta savladala Poljakinju Agnieszku Radwansku, rezultatom 6:3, 2:6, 6:1.

Amerikanki je trebalo dva sata i sedam minuta da savlada Radwansku, koja je briljirala u drugom setu, a u preostala dva je bila ispod svog nivoa.

Venus će tako poslije pet dugih godina igrati četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Meluborne Parku, a ovo joj je osmi nastup među osam najboljih na prvom Grand Slamu sezone.

Amerikanka se vratila na veliku scenu, a njena naredna protivnica je njena sunarodnjakinja Keys. Serena Williams je treća Amerikanka u četvrtfinalu.

Serena će za polufinale igrati protiv Cibulkove, a u osmini finala je sa 2:6, 6:3, 6:2 savladala Španjolku Muguruzu. Keys je, pak, sa 6:2, 6:4 dobila Brengle.

Australian Open, osmina finala, teniserke:
Cibulkova (Slo) - Azarenka (Bje) 6:2, 3:6, 6:3
S. Williams (SAD) - Muguruza (Špa) 2:6, 6:3, 6:2
Keys (SAD) - Brangle (SAD) 6:2, 6:4
V. Williams (SAD) - Radwanska (Polj) 6:3, 2:6, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.