Verdasco i Mannarino kreirali iznenađenja

Porazi Nadala i Wawrinke

Verdasco i Mannarino kreirali iznenađenja

Veliko iznenađenje u trećem kolu ATP turnira u Miamiju napravio je Fernando Verdasco. Možda na nekoj drugoj podlozi i par godina unazad to i ne bi bilo veliko iznenađenje, ali današnja forma Verdasca je daleko od najbolje. Ipak, Fernando je ovaj put bio bolji 6-4, 2-6, 6-3. Bila je to druga uzastopna pobjeda Verdasca nad trećim igračem svijeta, nakon što je Nadal izašao kao pobjednik u prethodnih 13 međusobnih dvoboja. Verdasco je bio bolji i u Madridu 2012.

"Ovo je ogromna pobjeda. Uvijek je lijepo pobijediti pred punim stadionom, na velikom turniru i svladati jednog od najboljih igrača u istoriji", izjavio je 31-godišnji Španjolac.

Ovaj poraz znači da je Nadal i u 11. pokušaju ostao bez naslova u Miamiju, što mu se nije dogodilo ni na jednom drugom turniru na kojem je igrao.

"U većini mečeva uspijevam kontrolirati emocije, ali danas mi je to bilo teško. Bio sam previše nervozan u važnim trenucima. Sredit ću ja to. Ne znam hoće li to biti odmah ili za šest mjeseci, ali uspjet ću", izjavio je Nadal nakon poraza.

U prvom setu smo imali tri breaka u posljednja tri gema. U drugom je Nadal uzeo četiri gema zaredom, ali serija nije predugo trajala. Verdasco je u četvrtom gemu poveo 3-1, kod 5-3 je ispustio jednu meč loptu. Gem kasnije je iskoristio drugu.


Za drugo iznenađenje dana pobrinuo se Francuz Adrian Mannarino koji je u dva tie-breaka nadigrao Švicarca Stana Wawrinku koji se u Miamiju samo dvaput probio do osmine finala, a nikada nije bio među četvrtfinalistima. Mannarino je odmah na početku meča uzeo servis Wawrinki, ali je posustao u desetom gemu. U tie breaku prvog kod 4-3, Francuz uzima oba servisa Wawrinke. U drugom se Wawrinka vraćao dva puta, spasio je tri, ne i četvrtu meč loptu.

Od poraza se jedva spasio Čeh Tomaš Berdych protiv kojeg je Australac Bernard Tomić imao čak četiri meč-lopte, ali nije uspio napraviti još taj jedan korak do pobjede i prolaza u osminu finala

Rezultati 3.kolo:
Adrian Mannarino (Fra, 28) - Stan Wawrinka (Švi,7)   7-6 (4), 7-6 (5)
Dominic Thiem (AUT) - Jack Sock (SAD) 6-4, 6-3
Kevin Anderson (JAR, 15) - Leonardo Mayer (Arg, 24) 6-4, 6-4
Andy Murray (VB, 3) - Santiago Giraldo (Kol, 27) 6-3, 6-4
Tomas Berdych (Češ, 8) - Bernard Tomić (Aus, 25) 6-7 (4), 7-6 (3), 6-1
Gael Monfils (Fra, 17) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 11) 6-4, 7-6 (4)
Juan Monaco (Arg) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 7-5, 6-4
Fernando Verdasco (Špa, 29) - Rafael Nadal (Špa, 2) 6-4, 2-6, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.