Verdasco i Seppi prošli u drugi krug

ATP Nottingham

Verdasco i Seppi prošli u drugi krug

Španski teniser Fernando Verdasco plasirao se u drugi krug ATP turnira u Nottinghamu nakon pobjede 2:1 u setovima protiv Victora Estrelle.

Verdasco je sjajno otvorio meč te je prvi set nakon tri napravljena brejka dobio rezultatom 6:1.

Teniser iz Dominikanske Republike daleko je bolje odigrao naredni set te je uz dva oduzeta i jedan pretrpljeni brejk uspio doći do izjednačenja na 1:1 jer je drugi set dobio sa 6:4.

U trećem i odlučujućem setu ipak je presudilo veće iskustvo koje posjeduje Španac koji je odmah napravio brejk i do kraja seta zadržao svoj servis za konačnih 6:3.

Osim Verdasca dalje se plasirao i Italijan Seppi koji je slavio protiv Tunižanina Jazirija sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3), kao i Alexander Dolgopolov koji je pobijedio Edmunda sa 2:0 (6:4, 7:6).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi