Verdasco preko Karlovića do polufinala u Dohi
Foto: EPA

Španac bolji od Hrvata

Verdasco preko Karlovića do polufinala u Dohi

M. Šljivak

Španski teniser Fernando Verdasco plasirao se u polufinale ATP turnira u katarskoj Dohi. On je danas u četvrtfinalu pobijedio šestog nositelja, Hrvata Ivu Karlovića sa 2:0, po setovima 6:2 i 7:5.

Odličan meč je odigrao iskusni Španac i na kraju sasvim zasluženo ide među četiri najbolja na ovom turniru.

Uspio je Verdasco da neutrališe snažan prvi servis Karlovića u prvom setu. Uspio mu je uzeti dva servisa, te je sigurnom igrom na svoj servis osvojio prvi set sa 6:2.

Mnogo veća borba viđena je u drugom setu, a odlučujući momenat se desio u 12. gemu ovog dijela igre. Verdasco je uspio ponovo da napravi break i sigurnim servisom ga je potvrdio za osvajanje drugog seta sa 7:5 i konačnu pobjedu od 2:0.

Vardasca u polufinalu čeka pobjednik meča Novak Đoković - Radek Stepanek.

ATP Doha, četvrtfinale: 

Karlović - Verdasco 0:2 (2:6, 5:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi