Vesely i Mannarino iznenadili ulaskom u finale

Iznenađujuće finale u Aucklandu

Vesely i Mannarino iznenadili ulaskom u finale

U finalu ATP turnira u Aucklandu igrat će Francuz Adrian Mannarino i Čeh Jiri Vesely. Francuz je trenutačno 44. igrač svijeta, dok je Čeh 19 mjesta ispod. Za obojicu ulazak u finale predstavlja najbolji rezultat karijere na Touru.

Mannarino je u polufinalu bio bolji od Lucasa Pouillea 6-4, 3-6, 7-5. Presudio je break za 7-5 u trećem setu. U setu odluke vidjeli smo samo dvije break lopte. Pouille svoju ne pretvara u vodstvo 6-5, pa kazna stiže u narednom gemu. Jiri Vesely je u finale stigao preko Kevina Andersona 6-4, 7-6(4). Južnoafrikanac je dva puta izgubio svoj servis. Izgubljeni u prvom setu nije nadoknadio, u drugom jeste ali je onda pao u tie breaku.

Polufinala:
Adrian Mannarino (Fra) - Lucas Pouille (Fra) 6-4, 3-6, 7-5
Jiri Vesely (Cze) - Kevin Anderson (RSA, 4) 6-4, 7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.