Viktor Troicki iznenadio Kevina Andersona

ATP Beč

Viktor Troicki iznenadio Kevina Andersona

Srbijanski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala ATP turnira u Beču nakon što je slavio protiv Kevina Andersona sa 2:1 u setovima.

Teniser iz Južne Afrike bolje je otvorio meč te je prvi set riješio u svoju korist nakon što je napravio brejk u desetom gemu i slavio sa 6:4.

Troicki je ipak u drugom setu bio nešto bolji kada je bilo najbitnije pa je u taj brejku slavio sa 7:5 i izjednačio na 1:1.

Srbijanski teniser je jedini brejk napravio u dvanaestom gemu trećeg seta i upravo to mu je bilo dovoljno da na kraju dobije odlučujući set sa 7:5 i plasira se u osminu finala.

On će tamo igrati protiv boljeg iz meča Thiem-Melzer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi