Vranić: Apsolutni smo favoriti u meču s Luksemburgom

Vranić: Apsolutni smo favoriti u meču s Luksemburgom

A. Beganović

Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put ima otvorena vrata za ulazak u Prvu grupu Evro-afričke zone.

Davis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi put ima otvorena vrata za ulazak u Prvu grupu Evro-afričke zone.

"Imali smo sreće u žrijebu i postoji mogućnost da tri meča Druge grupe igramo na domaćem terenu", izjavio je selektor Davis kup reprezentacije BiH Daver Vranić na danas održanoj konferenciji za medije u Sarajevu.

U prvom kolu Druge grupe Evro-afričke zone BiH će od 1. do 3. februara igrati protiv Luksemburga, reprezentacije za koju Vranić kaže da je poluamaterska te da prolazak BiH u naredno kolo ne bi trebalo biti upitan.

"Luksemburg dolazi s igračima za koje se može slobodno kazati da su poluamateri. Samo jedan od njih je rangiran na ATP listi, što govori da to nije protivnik kojeg se trebamo plašiti. S druge strane mi imamo tri visokoplasirana tenisera i jednog juniora s kojim smo željeli malo osvježiti ekipu. Apsolutni smo favorit u ovom meču", prenosi Fena Vranićevu izjavu.

Boje reprezentacije BiH u ovom meču će braniti Damir Džumhur (1992.), ATP ranking 245., Aldin Šetkić (1987.), ATP ranking 248.,  Tomislav Brkić (1990.), ATP ranking 392. i debitant Nerman Fatić (1994.), koji je bez ATP rankinga.

Luksemburg će nastupiti u sastavu: Mike Scheidweiler (1981.) - trenutno bez rankinga, najbolji ranking 281. iz 2003. godine, Ugo Nastasi (1993.), ATP ranking 1.853, Laurent Bram (1984.) - bez ATP rankinga i Philippe Grandjean (1984.) - bez ATP rankinga. Selektor reprezentacije je Jacques Radoux.

Oficijelni žrijeb parova za meč BiH - Luksemburg bit će obavljen 31. januara u Olimpijskom muzeju u Sarajevu.

Ukoliko selekcija Bosne i Hercegovine savlada Luksemburg u narednom kolu bi nastupila protiv boljeg iz meča Moldavija - Mađarska. Vranić smatra da su Mađari favoriti u tom meču, iako još nije vidio pune sastave ekipa.  

Susret BiH - Luksemburg na rasporedu je od 1. do 3. februara u Dvorani ''Ramiz Salčin'' u Sarajevu. Ulaz u dvoranu će biti besplatan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.