Vranić: Pristup je bio pravi, cilj smo ispunili

Do 3:0 bez izgubljenog seta

Vranić: Pristup je bio pravi, cilj smo ispunili

M. Maksimović

Nikad lakše, nikad manje problema. Naravno, ni protivnik nije bio nešto, ali u Davis Cupu samo maksimalni pristup protiv takvih selekcija garantuje ispunjenje cilja. A naš cilj je bio završiti posao u dva dana. 

Danas su Damir Džumhur i Tomislav Brkić odradili posao u paru. Bilo je lijepih poteza, Mike Scheidweiler i Laurent Bram su odigrali koliko su mogli, uhvatili su sedam gemova. 

 

''Cilj je bio da posao završimo u dva dana, da nakon parova osvojimo treći bod i ako bude moguće da ne izgubimo niti jedan set.Meču smo ozbiljno pristupili, niti jednog trenutka nismo podcijenili protivnika jer u tenisu se to često zna okrenuti protiv vas.Mi smo se za meč spremali kao da je na terenu puno jača ekipa i na kraju smo dobrim dijelom upravo zbog toga posao obavili kako se i očekivalo'' rekao je nakon meča za Sportsport.ba, selektor davis Cup reprezentacije BiH, Daver Vranić. 

 

Treći bod su osvojili Tomislav Brkić i Damir Džumhur koji su zaigrali prvi putu paru u reprezentaciji.Luksemburg je bio prilika da se par dodatno uigra.

 

''Par je izgledao dosta dobro, jer nismo imali previše vremena za uigravanje, nekako uvijek za dubul imamo premalo vremena da se pripremimo.Sigurno je da imamo dosta kombinacija koje treba uigravati, ali su pokazali na terenu da se Damir i Tomo dobro razumiju na terenu, da na terenu jedan drugog dobro pokrivaju i sigurno je da par ima perspektivu'' naglašava Vranić. 

 

Moldavija ili Mađarska ? 

 

''U principu nikada se ne zna sa kojim igračima će zaigrati koja selekcija, sigurno je da Mađarska ima veći fond igrača. Teško je reći šta je bolje za nas. svakako da je drugačije kada igrate protiv selekcije koja ima jednog dobrog ili kada ima četiri podjednako kvalitetna igrača. Mađari se znaju vratiti nakon 0:2, tako da nijen isključeno da oni budu naši protivnici u narednom meču'' istiće naš selektor na kraju razgovora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti