Vranić: Tomo i Damir mogu osigurati treći bod

Nakon prvog dana

Vranić: Tomo i Damir mogu osigurati treći bod

M. Maksimović

Nakon obavljenog žrijeba, cilj je bio osvojiti dva boda prvog dana. Problema nije bilo, ukupno smo 15 gemova izgubili. Damir i Aldin su obavili posao u singlu, subota donosi meč parova, Džumhur će zaigrati sa Tomislavom Brkićem, Mikeu Scheidwileru, Laurent Bram. 

Nakon današnjeg dana imamo se pravo nadati pobjedi koju možemo osigurati već u subotu. Tomislav Brkić je prošli mjesec igrao finale parova u Njemačkoj zajedno sa Nikolom Mektićem. Mjesec danije ranije Tomo je zajedno sa Marcanom osvojo turniru u Antaliji. Tomo je u Davis Cupu upisao 10 nastupa u paru, posljednji put je igrao sa Amerom Delićem u Minsku. Damir Džumhur debituje. 

 

''Očekujemo pobjedu, još ranije smo istakli da je cilj posao završiti u subotu. Neće biti baš lako kao što je to bilo u singlu jer Mike Scheidwiler u posljednje vrijeme bolje igra parove, Laurent Bram također ima iskustva igranja u paru, ali vjerujem da su Damir i Tomo u boljoj formi i da su sposobni završiti posao u subotu'', kaže selektor Daver Vranić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.