Wawrinka bolji od Berdycha u finalu
Foto: EPA

ATP Rotterdam

Wawrinka bolji od Berdycha u finalu

E. Škorić

Švicarac Stanislas Wawrinka osvojio je ATP turnir u Rotterdamu. 

Wawrinka je u finalu turnira koji se igrao na zemljanoj podlozi bio bolji od češkog tenisera Tomaša Berdycha sa 4:6, 6:3, 6:4.

Berdych je bolje otvorio meč, te brejkom u sedmom gemu prvog seta stigao do prednosti. 

U drugom setu obojica igrača su do osmog gema imali siguran servis, a onda Švicarac pravi brejk, isti uspijeva potvrditi i odvesti meč u treći set.

Odlučujući set pripao je Wawrinki, koji je odmah na otvaranju istog stigao do brejka, potom i u petom gemu oduzeo servis Berdychu, te je stigao do 4:1 prednosti. Međutim, Berdych vraća brejk i ostaje “na životu”.

Imao je Wawrinka u devetom gemu jednu meč loptu na servis Berdycha, no Čeh je uspio da dobije svoj servis i ostane u meču. Wawrinka nije dozvolio novi brejk i u 10. gemu je stigao do pobjede.

Wawrinki je ovo bila ukupno deveta ATP titula. 

ATP Rotterdam, finale:
Berdych (Češ) - Wawrinka (Švi) 6:4, 3:6, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.