Wawrinka bolji od Lajovića, Švicarska vodi 2:0

Davis Cup

Wawrinka bolji od Lajovića, Švicarska vodi 2:0

Osvajač nedavno završenog Australian Opena i treći igrač svijeta Stanislas Wawrinka pobjedom od 3:1 u setovima (4:6,6:4,1:6,6:7 (7:9)) protiv Dušana Lajovića donio je drugi bod Davis Cup reprezentaciji svoje zemlje u duelu sa Srbijom.

Srbijanski teniser je nakon što je Švicarac poveo sa 1:0 u setovima drugi period igre uspio riješiti u svoju korist sa 6:4, ali je u trećem setu Wawrinka pokazao zbog čega je nedavno u Melbourneu ponio epitet najboljeg, te je ekspresno sa 6:1 u trećem setu ponovo poveo sa 2:1. 

Treći set bi je vrlo neizvjestan, a Lajović je pružio dobar otpor Stanu, ipak i četvrti set je nakon tie breaka pripao švicarskom teniseru koji je slavio sa 9:7.

Do plasmana u drugo kolo će tim koji prvi ostvari tri pobjede. U subotu od 16 časova na programu je meč parova, a preostala dva meča u pojedinačnoj konkurenciji igraju se u nedjelju od 14 časova.

Francuzi su pobjedom Tsonge od 3:0 protiv Hewitta poveli sa 2:0 protiv Austrijalije, dok je Berlocq sa 3:1 bio bolji od Seppija za vodstvo Argentine od 1:0 protiv Italije.

Veliko iznenađenje priredio je Haase koji je nakon pet setova savladao Stepaneka za minimalno vodstvo Holandije nad Češkom.

Davis Cup 1. kolo:
Češka Republika – Holandija 0:1
Japan – Kanada 1:1
Srbija - Švicarska 0:2
Francuska - Australija 2:0
Njemačka - Španija 1:0
SAD – Velika Britanija 0:0
Argentina – Italija 1:0
Kazahstan – Belgija 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.