Wawrinka bolji od Monfilsa, Anderson predao Čiliću
Foto: EPA

Plasirali se u četvrtfinale Roland Garrosa

Wawrinka bolji od Monfilsa, Anderson predao Čiliću

E. Čaušević

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u četvrfinale Roland Garrosa gdje će igrati protiv Marina Čilića.

Wawrinka je u sjajnom meču danas savladao domaćeg tenisera Gaela Monfilsa sa 3:0, po setovima 7:5, 7:6, 6:2. Francuski teniser je sjajno igrao u prva dva seta gdje je bio veoma blizu da ih osvoji, dok se u trećem setu jasno vidjelo da se Monfils predao i da nema snage da pruži dodatni otpor Wawriniki.

Švicarac je nakon skoro sat vremena igre slavio u prvom setu sa 7:5, iako je Monfils imao break prednosti i vodio sa 4:2. Drugi set je trajao skoro sat i po, a ponovo je kao pobjednik izašao Wawrinka koji je slavio sa 7:6 nakon tie breaka. Treći set je bio rutinski za švicarskog tenisera koji je sa 6:2 zaključio posao u ovom meču i slavio sa 3:0 u setovima.

U četvrtfinale Roland Garrosa plasirao se i hrvatski teniser Marin Čilić nakon što je sredinom drugog seta Anderson predao meč. Hrvat je prvi set dobio sa 6:3, dok je u drugom vodio sa 3:0, ali je Anderson zbog povrede bio primoran da preda meč i tako pošalje Čilića u četvrtfinale gdje će hrvatski teniser igrati upravo protiv Wawrinke.

Roland Garros, osmina finala:

Wawrinka - Monfils 3:0 (7:5, 7:6, 6:2)

Čilić - Anderson 1:0 (Anderson predao zbog povrede)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi