Wawrinka dobio Čilića u tri seta i potvrdio polufinale

Nakon četiri gema Warinka osigurao polufinale

Wawrinka dobio Čilića u tri seta i potvrdio polufinale

Od 12 mečeva u singlu koji su odigrani kroz grupnu fazu takmičenja, samo su dva otišla u tri seta. Jučerašnji Ferrera i Nishikorija i posljednji koji su odigrali Stanislas Wawrinka i Marin Čilić.

Na kraju je duel ovogodišnjih pobjednika prvog i posljednjeg Grand Slama otišao na stranu Švicarca 6-4, 3-6, 6-3. Warinka će tako drugu godinu zaredom igrati protiv Federera dok je Marin svoj prvi nastup u Londonu zaokružio sa tri poraza. Prije meča Čilić je imao tanku nadu za prolaz u polufinale, morao je svladati Wawrinku uz gubitak od najviše dva gema. Da se to neće dogoditi postalo je jasno nakon što je Wawrinka breakom poveo 3-1 vrlo brzo već u prvom setu.

Upravo je taj break bio dovoljan Švicarcu za prvi set. U drugom nije bilo break lopti sve do desetog gema. Čilić je došao na 0:40 i iskoristio je prvu break loptu u cijelom meču, dovoljno za drugi set. Dobar niz Marin je nastavio i u trećem setu. Na dva gema iz drugog dodao je još dva iz trećeg za 2-0, ali vrlo brzo je 26-godišnji Međugorac stao. Imao je na svom servisu 40:15, ali je izgubio taj gem. Sa drugim breakom za 4-3 Wawrinka je trasirao sebi put prema polufinalu.

Grupa A:
Stanislas Wawrinka (Švi) - Marin Čilić (Hrv) 6-4 3-6 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.