Wawrinka: Federer me podržava i uvijek je tu za mene

Zemljaci se uvažavaju i vole

Wawrinka: Federer me podržava i uvijek je tu za mene

Nakon najvećeg uspjeha u karijeri, osvajanja Australian Opena i plasmana na treće mjesto ATP liste, Stanislas Wawrinka i dalje uživa veliku podršku slavnijeg zemljaka Rogera Federera. 

Godinama je Wawrinka bio u sjenci legendarnog zemljaka, ali je početak nove teniske sezone pokazao da je u ovom trenutku upravo on najbolji švicarski teniser. Novinare u Švicarskoj nakon velikog uspjeha interesovalo je ima li i dalje Wawrinka Federerove simpatije.

"Federer nije ljubomoran na mene. Odmah me je nazvao nakon finalnog meča i čestitao mi, bio je izeuzetno sretan zbog mene. Roger me uvijek podržava i uvijek je tu za mene. Uostalom, Federer je tokom karijere bio u sličnim situacijama i zna kakav je osjećaj i koliko sam sretan,“ objasnio je Wawrinka.

Stanislas Wawrinka neće nastupiti u Novom Sadu na meču Davis Cup reprezentacija Srbije i Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.