Wawrinka i Monfils za remi nakon prvog dana

1:1 nakon prvog dana u Lilleu

Wawrinka i Monfils za remi nakon prvog dana

Nakon prvog dana velikog finala Svjetske grupe Davis Cupa rezultat je 1:1. Prvi bod za Švicarsku je osvojio Stan Wawrinka koji je u četiri seta bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge, dok je Gael Monfils u tri seta nadigrao Rogera Federera. 

Warinka je protiv Tsonge vrlo brzo došao do breaka, nakon što je propustio jednu break loptu u trećem gemu. U četvrtom se Tsonga nije izvukao, nakon čega je Wawrinka dvostrukim breakom potvrdio prvi set. Wawrinka je iz forehanda uzeo osam poena, Tsonga jedan, dok je omjer winnera bio 14-4 na strani Švicarca. U drugom setu omjer winnera je bio na strani Tsonge 16-14, dok je Wawrinka imao dvije neforsirane pogreške više. U četvrtom gemu drugog Stan je na break loptu odservirao dvostruku. 

U nastavku meča bilo je sve teže doći do servisa protivnika. Tsonga je zapeo u šestom gemu trećeg, nakon čega je Wawrinka propustio dvije set lopte dva gema kasnije. Ipak Wawrinka koristi četvrtu i stiže do velike prednosti. Ranim breakom na otvaranju četvrtog, Warinka je usmjerio meč u željenom pravcu za Švicarce. U trećem i četvrtom setu winneri su bili na strani Wawrinke 33-19, na kraju je Warinka slavio 1-6, 6-3, 3-6, 2-6.

Roger Federer je na Us Openu uspio napraviti preokret protiv Gaela Monfilsa, danas nije imao šanse. Sve bilo gotovo za jedan sat i 46 minuta. Federer je imao samo dvije break lopte u cijelom meču, obe u petom gemu prvog. Niti jednu nije iskoristio. Sa druge strane Monfils je pet uzeo servis Švicarcu, dva puta u prvom, jednom u drugom i na kraju još dva puta u trećem. Roger je imao 29 neforsiranih, 11 više od Monfilsa koji je slavio 6-1, 6-4, 6-3. 

Francuska - Švicarska 1:1 

Jo - Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka 1-6, 6-3, 3-6, 2-6

Gael Monfils - Roger Federer 6-1, 6-4, 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.