Wawrinka i Murray u četvrtfinalu

Wimbledon

Wawrinka i Murray u četvrtfinalu

E. Škorić

Andy Murray i Stanislas Wawrinka prošli su u četvrtfinale Wimbledona.

Murray je imao težak zadatak protiv Ive Karlovića. Hrvatski teniser je namučio Britanca snažnim servisom, ali je bivši pobjednik Wimbledona ipak pred domaćom publikom došao do pobjede.

Murray je u taj-brejku osvojio prvi set, u drugom je bilo 6:4 i presudan je bio brejk na otvaranju, dok je div sa Šalate uspio da napravi brejk u 12. gemu trećeg seta i da smanji na 2:1.

U prvih šest gemova četvrtog seta nije bilo brejkova, da bi Murray u sedmom gemu oduzeo prednost servisa svom protivniku, pa je došao do pobjede, te će u četvrtfinalu igrati protiv Pospisila, koji je ranije eliminisao Viktora Troickog.

Stanu Wawrinki nije bilo teško da pobijedi Davida Goffina. Švicarac je protiv Belgijanca slavio sa 3:0. Bilo je po setovima 7:6, 7:6, 6:4.

Wawrinku sada očekuje duel sa Richardom Gasquetom, koji je ranije savladao Nicka Kyrgiosa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.