Wawrinka i Đoković sigurni, potop teniserki iz regiona

Wawrinka i Đoković sigurni, potop teniserki iz regiona

A. Beganović

Branilac titule na Australian Openu, Stanislas Wawrinka bez većih problema je u 1. kolu savladao Ilhana (6:1, 6:4, 6:2).

Prvi reket svijeta, Novak Đoković, bio je bolji od Slovenca Bedenea (6:3, 6:2, 6:4), dok se Nishikori lako obračunao sa Almagrom (6:4, 7:6, 6:2).

Hrvatski teniser Ivan Dodig s makimalnih 3:0 (6:4, 7:5, 6:4) je savladao Brazilca Sousu, dok je Ferrer u četiri seta savladao Brazilca Belluccija (6:7, 6:2, 6:0, 6:3).

Kod teniserke također nije bilo većih iznenađenja, a plasman u narednu rundu su između ostalog izborile Stosur, Azarenka, Cibulkova, Wozniacki i Kvitova.

Teniserke iz regiona nisu imale uspjeha, odnosno Dona Vekić, Mirjana Lučić i Jelena Janković su zaustavljene na otvaranju Australian Opena. Barthel je bila bolja od Vekić (3:6, 6:4, 6:2), Smitkova je bez većih problema sa dva puta po 6:1 savladala Lučić, dok je Bacsinszky bila bolja od Janković (6:1, 6:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.