Wawrinka ispred Federera na ATP listi

Federer nije više najbolji Švicarac

Wawrinka ispred Federera na ATP listi

I to se dogodilo. Roger Federer je porazom u polufinalu Australian Opena pao na sedmo mjesto ATP rang liste i više najbolji švicarski teniser.

Federera je prestigao Stanislas Wawrinka koji je stigao finala pobjedivši Novaka Đokovića i Tomasa Berdycha. Prije Australin Opena, Federer je sa 4355 bodova bio šesti ispred Berdycha sa 4180 i Wawrinke sa 3890. Ukoliko osvoji Australian Open, Wawrinka će se probiti do petog mjesta ispred Andyja Murraya koji je lani igrao finale, dok je ove poražen u četvrtfinalu, pa će izgubiti dosta bodova, moguć je pad za jedno ili dva mjesta. Pomak bi mogao napraviti i Juan Martin Del Potro bez obzira na poraz u drugom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.