Wawrinka: Mogu svakog pobijediti

Može li zaustaviti Đokovića?

Wawrinka: Mogu svakog pobijediti

A. Beganović

U finalu Roland Garrosa danas će snage odmjeriti Novak Đoković i Stanislas Wawrinka. Najboljem svjetskom teniseru biće to treći nastup u finalu drugog Grand Slama sezone, dok se Švicarac po prvi put u karijeri izborio za finalni meč Roland Garrosa.

Đoković u današnji meč ulazi kao apsolutni favorit, no Wawrinka poručuje da se neće tek tako predati.

"Igram svoj tenis i već kad sam došao do finala učinit ću sve da trijumfujem. U dobroj sam formi, cijeli turnir igram na visokom nivou, a posebno sam zadovoljan igrama protiv Federera i Tsonge. Svjestan sam da će s druge strane mreže biti najbolji svjetski teniser, ali to mi je samo dodatni motiv", izjavio je Wawrinka.

"Želim slaviti, gledam Novakove mečeve i tražim mu slabosti. Znam da moja igra ne odgovara mnogim igračima i kada sam u formi, kao sada, onda protiv svakog mogu trijumfovati", dodao je švicarski teniser.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.