Wawrinka: Nadal igra najbolji tenis u životu

Švicarac nakon poraza u finalu

Wawrinka: Nadal igra najbolji tenis u životu

Švicarski teniser Stan Wawrinka danas je izgubio prvo finale Grand Slama u karijeri.

Bolji od njega na Roland Garrosu bio je fenomenalni Španac Rafael Nadal koji je bez problema savio pobjedu u tri seta. Wawrinka je nakon meča bio veoma iskren pa je poručio da je igra Nadala napravila razoliku u ovom meču.

"Prije svega njegov nivo igre je napravio razliku u današnjem meču. On igra na svom najboljem nivou. Znao sam da će to biti težak meč na tri dobijena seta, a ja svakko nisam odigrao kako mogu. Oklijevao sam kod udaraca, a jedan od razloga je bio što sam igrao protiv njega. Drugi razlog je što sam se mnogo potrošio u posljednjih nekoliko sedmica kako bih bio što bolji", rekao je Stan pa je nastavio:

"Ovo je svakako bio nevjerovatan turnir za mene. Danas nisam sretan. Uvijek ste tužni kada izgubite finale, bez obzira na rivala. Ipak, tu je mnogo dobrih stvari. Prije tri sedmice sam bio baš loš, ali sam nakon toga osvojio Genevu i stigao do finala Grand Slama. To je svakako velika stvar. Nadal igra bolje nego što je ikada igrao, to je sigurno. Od početka godine se vidjelo da je agresivniji, svakko igra bolje nego ikada. Zbog toga i dobija toliko mečeva", rekao je Stan.

Podsjetimo, Wawrinka će od sutra biti 3. teniser svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi