Wawrinka nakon tri seta do četvrtfinala Basela

Slavio protiv Younga

Wawrinka nakon tri seta do četvrtfinala Basela

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Baselu nakon pobjede nad Amerikancem Donaldom Youngom sa 2:1 u setovima.

Prvi set prošao je u izjednačenoj borbi. Oba tenisera bila su sigurna na svoj servis pa se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao Wawinka koji je slavio sa 7:4.

Nastavak meča donio je nešto bolju igru Amerikanca koji je uspio da riješi drugi set također nakon taj brejka. Oba tenisera napravila su po jedan brejk, a u taj brejku bolji je bio Young i slavio sa 7:3.

Ipak, Wawrinka je ostao skoncentrisaniji u posljednjem setu te je odmah u prvom gameu napravio brejk. Do kraja je bio siguran na svoj servis i slavio sa 6:4.

Stan će u četvrtfinalu ovog veoma jakog turnira iz serije 500 igrati protiv boljeg iz meča Zverev-Pella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti