Wawrinka: Ne razmišljam trenutno o prvom mjestu

Švicarac pred završni Masters

Wawrinka: Ne razmišljam trenutno o prvom mjestu

Švicarski teniser Stan Wawrinka poručuje pred sami kraj sezone da trenutno ne razmišlja o prvom mjestu na ATP listi.

Wawrinka je imao još jednu veoma uspješnu sezonu iza sebe u kojoj se osvojio i treći Grand Slam u karijeri i to onaj u New Yorku.

Ipak, Švicarac poručuje da bez obzira na sve to još uvjek ne razmišlja o prvom mjestu na ATP listi jer Novak Đoković i Andy Murray imaju duplo više bodova od njega.

"Osvajao sam Grand Slamove, ali još uvijek sam veoma daleko od prvog mjesta na ATP listi tako da trenutno ne razmišljam o tome. Veoma sam sretan stanjem u kojem se trenutno nalazim. Tri osvojena Grand Slama u tri godine zaista su bila nešto što nisam očekivao", rekao je Wawrinka.

On će sutra igrati svoj prvi meč na Završnom turniru u Londonu, a protivnik će mu biti Japanac Kei Nishikori.

"On je veoma dobar igrač. Igra brzo i stavlja vas pod veliki pritisak. Važno je igrati agresivno i gurati ga nazad. Morate pobijediti u fizičkoj borbi ako možete. Bit će toi dobar prvi meč",poručio je Stan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi