Wawrinka: Đoković iznad svih

Švajcarski teniser o favoritima na Roland Garrosu

Wawrinka: Đoković iznad svih

Švajcarac Stan Wawrinka imaće težak zadatak na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Četvrti teniser svijeta moraće da ponovi nevjerovatan tenis od prošle godine kako bi odbranio titulu u glavnom gradu Pariza. 

Konkurencija je nikad jača, a pored najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića tu je i Rafa Nadal, kao i preporođeni Andy Murray.

"Novak i dalje igra nevjerovatan tenis. Pogledajte samo šta je napravio poslije našeg prošlogodišnjeg finala. U sjajnoj je formi i jasno je svima da je izraziti favorit. Zaista ga je teško pobijediti", izjavio je Wawrinka.

Švajcarskog tenisera danas očekuje susret prvog kola na drugom ovosezonskom Grand Slamu, a za protivnika ima Čeha Lukasa Rosola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi