Wawrinka osigurao nastup u Londonu

Dva Švicarca među osam najboljih

Wawrinka osigurao nastup u Londonu

Pobjednik Australian Opena Švicarac Stanislas Wawrinka postao je četvrti teniser koji je osigurao nastup na "ATP World Tour Finals", turniru osmorice najboljih igrača iz 2014. godine, koji će od 9. do 16. novembra biti održan u londonskoj O2 Areni.

Prije Wawrinke mjesto u Londonu osigurali su Novak Đoković, Rafa Nadal i Roger Federer.

"Sretan sam jer sam osigurao nastup za završnom turniru. Atmosfera u Londonu je sjajna. Sretan sam što ću ponovo igrati u društvu s najboljim igračima svijeta," rekao je Wawrinka koji je prošle godine u Londonu stigao do polufinala.

Za preostala četiri mjesta koja vode na završni turnir bore se Japanac Kei Nishikori, Marin Čilić, Čeh Tomas Berdych, Kanađanin Milos Raonic, Španjolac David Ferrer, Britanac Andy Murray, te Bugarin Grigor Dimitrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.