Wawrinka preko Nadala do okršaja sa Novakom
Foto: EPA

Švicarac izborio polufinale

Wawrinka preko Nadala do okršaja sa Novakom

Posljednji učesnik polufinala ATP turnira u Parizu je Stanislas Wawrinka, koji je sinoć savladao Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima.

Švicarski teniser je slavio sa dva puta po 7:6, u meču koji je trajao 2 sata i 23 minute.

Nadal je bolje otvorio meč i odmah na startu je došao do brejka, kojeg nije ispuštao sve do desetog gema. Španac je imao 5:4 i šansu da osvoji set, ali se Wawrinka vratio. Uslijedio je tie-break, u kojem je Švicarac slavio sa 7:6 (10:8).

Prvi brejk u drugom setu napravio je Wawrinka, kada je došao do vodstva od 5:3. Nadal se nije predao i uspio se vratiti, a o pobjedniku seta i meča je još jednom odlučio tie-break.

Četvrti teniser svijeta je slavio sa 9:7 i tako izborio plasman u polufinale vrijednog turnira u Parizu, gdje će se sastati sa Novakom Đokovićem. 

ATP Pariz, 1/4 finale:

Wawrinka - Nadal 2:0 (7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti