Wawrinka preko Thiema do polufinala

Pobjeda u tri seta

Wawrinka preko Thiema do polufinala

Treći igrač svijeta, Švajcarac Stan Wawrinka, plasirao se u polufinale Indian Wellsa, pošto je savladao Dominica Thiema iz Austrije u tri seta (6:4, 4:6, 7:6).

Njegov naredni rival biće Španac Pablo Carreno-Busta, koji je u prvom četvrtfinalnom susretu bio bolji od Urugvajca Pabla Cuevasa (6:1, 3:6, 7:6).

Wawrinka je na otvaranju meča pretrpio brejk, ali je u nastavku dva puta oduzimao servis rivalu i tako došao do vodstva u setovima.

Ipak, u drugoj dionici došlo je do pada u igri Švajcarca, što je Thiem znalački iskoristio. Napravio je brejk u trećem gemu i iskusno sačuvao stečenu prednost za izjednačenje u setovima.

Treći set riješen je u taj-brejku. Tamo se puno bolje snašao Švajcarac, te je ovaj dio igre dobio sa 7:2 i tako izborio plasman u polufinale prvog ovosezonskog Mastersa.

Večeras se sastaju Federer - Kyrgios i Nishikori - Sock.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi