Wawrinka preko Tsonge do finala Roland Garrosa

Wawrinka preko Tsonge do finala Roland Garrosa

A. Beganović

Švicarski teniser Stanislas Wawrinka igrat će u finalu drugog Grand Slama sezone, Roland Garrosa.

U prvom polufinalnom meču Roland Garrosa švicarski teniser je bio bolji od Francuza Jo-Wilfried Tsonge (6:3, 6:7, 7:6, 6

Wawrinka je mnogo bolje otvorio meč i prvi set je riješio u svoju korist bez većih problema (6:3). Drugi set bio je mnogo uzbudljiviji, a francuski teniser je slavio u trinaestoj igri.

Treći set također donosi mnogo uzbuđenja, a na kraju je u trinaestoj igri slavio Wawrinka, koji fenomanlno otvara četvrti set.

Naime, na otvaranju četvrtog seta Švicarac je uzeo servis Tsongi, a prednos svorenu na početku uspješno je sačuvao do kraja za veliku pobjedu u plasman u finale Rolland Garrosa u kojem će se sastati sa boljim iz duela Đokovića i Murrayja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.