Wawrinka preko Zeballosa do trećeg kola Miamija

Masters u Miamiju

Wawrinka preko Zeballosa do trećeg kola Miamija

D. Rakanović

Švajcarac Stan Wawrinka plasirao se u treće kolo Mastersa u Miamiju, nakon što je savladao Horacia Zeballosa sa 2:0 (6:3, 6:4) u setovima.

U prvom setu Wawrinka je napravio brejk u četvrtom gemu, te osvojio set sa 6:3. Odmah na početku drugog seta Wawrinka je oduzeo servis Zeballosu, da bi do kraja meča oba igrača sačuvala svoj servis, pa je treći igrač svijeta slavio sa 6:4.

Wawrinka, koji je prvi nosilac na ovom turniru,  u narednom kolu igra protiv pobjednika meča Malek Jaziri - Feliciano Lopez.

Diego Sebastian Schwartzman porazio je Davida Ferrera u dva seta (6:2, 6:3). Gilles Muller je savladao Andreasa Seppija sa 2:0 (7:6, 7:6) u setovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi