Wawrinka razbio Nishikorija, u polufinalu čeka Đokovića

Šampion šampionski

Wawrinka razbio Nishikorija, u polufinalu čeka Đokovića

Četvrti teniser svijeta Stanislas Wawrinka izborio je plasman u polufinale Australian Opena pobjedom od maksimalnih 3:0 nad Japancem Keijem Nishikorijem. Aktuelni osvajač Australian Opena slavio je po setovima sa 6:3, 6:4, 7:6.

Švicarac je odigrao sjajan meč u kojem je u potpunosti razbio i nadigrao japanskog tenisera, pogotovo u prva dva seta, te tako uspješno nastavio put ka odbrani titule osvojene prošle godine. Popularni Stan će se u borbi za finale sastati sa boljim iz posljednjeg četvrtfinalnog meča u kom se sastaju Novak Đoković i Miloš Raonić.

Nishikori je poslije dva izgubljena seta treći odveo u tie-break u kojem je Stan vodio sa 6:1. Tada je uspio da se vrati na 6:6, imao maltene dobijen poen, ali je odigrao loš "drop shot" koji ga je koštao poraza. Wawrinka je odservirao as i nakon dva sata i pet minuta prošao u polufinale.

Australian Open, četvrtfinale:
Wawrinka - Nishikori 3:0 (6:3, 6:4, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti