Wawrinka: Razočaran sam, mogao sam puno bolje
Foto: EPA

Švajcarac zaustavljen u osmini finala Monte Carla

Wawrinka: Razočaran sam, mogao sam puno bolje

Švajcarski teniser Stan Wawrinka zaustavljen je u osmini finala Monte Carla od Pabla Cuevasa iz Urugvaja.

Treći reket svijeta poražen je u dva seta (6:4, 6:4), a po završetku meča Wawrinka je istakao da je Cuevas zasluženo slavio. Stan je dodao da je razočaran, kao i da se nada da će na nadolazećim turnirima imati više uspjeha.

"Pablo je dobar igrač, teško je igrati protiv njega, posebno na šljaci. Od februara je na šljaci, tako da je spreman. Što se mene tiče, ovo nije bio moj najbolji meč, bio sam pomalo spor, noge su mi bile teške, nisam se dobro kretao", izjavio je Švajcarac te dodao:

"Definitivno sam razočaran, pošto sam želio da odigram bolje i ostvarim mnogo bolji rezultat. Ali, sve je do nedostatka treninga na šljaci. S druge strane, moram da nastavim da radim, da naredne dvije nedjelje iskoristim za velike pripreme i budem spreman za Madrid", rekao je Wawrinka.

U dosadašnjem dijelu sezone Wawrinka je upisao 21 nastup, a trenutno je na omjeru od 15 pobjeda i šest poraza, bez osvojene titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi