Wawrinka rutinski do trećeg kola

Savladao Ukrajinca Dolgopolova

Wawrinka rutinski do trećeg kola

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je danas pobijedio Ukrajinca Alexandra Dolgopolova sa 3:0 u setovima.

Wawrinka je u prvom kolu slavio protiv Jozefa Kovalika iz Slovačke sa 3:0, a ista sudbina zadesila je danas i Dolgopolova.

Švicarac je danas osvojio prvi set rezultatom 6:4 nakon što je napravio dva brejka i pretrpio jedan. U drugom setu viđena je velika borba te je Wawrinka tek nakon taj brejka slavio sa 7:5. Tri brejka viđena su u trećem setu, a Wawrinka je ponovo napravio jedan više i slavio sa 7:5.

Švicarac će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Andrea Seppi-Fabio Fognini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi