Wawrinka rutinski protiv Verdasca

Plasirao se u drugo kolo

Wawrinka rutinski protiv Verdasca

Švicarski teniser Stan Wawrinka plasirao se u drugo kolo US Opena nakon današnje pobjede protiv Španca Fernanda Verdasca sa 3:0 u setovima.

Kao što se to i očekivalo, meč je počeo veoma izjednačeno. Ni jedan teniser nije uspio da napravio brejk u prvom setu, pa se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao Wawrinka koji je slavio sa 7:4 i poveo sa 1:0 u setovima.

Švicarac je drugi set uspio veoma dobro da otvori te je napravio brejk već u trećem gemu. Do kraja seta je sigurnom igrom uspio da zadrži svoj servis te da ostvari sugirnu prednost od 2:0.

Treći set je bio gotovo preslikan, samo što je ovog puta Wawrinka brejk napravio u sedmom gemu te do kraja rutinski zadržao prednost za slavlje u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti