Wawrinka siguran u 3. kolu Roland Garrosa

Švajcarac krči put ka završnici

Wawrinka siguran u 3. kolu Roland Garrosa

Stan Wawrinka končano je pružio dobru partiju na Roland Garrosu.

Nakon teških pobjeda nad Lukasom Rosolom i Tarom Danielom, branilac titule je u okviru 3. kola savladao domaćeg tenisera Jeremyja Shardyja sa 6:4, 6:3, 7:5.

Švajcarac će u narednoj rundi takmičenja rekete ukrstiti sa srbijanskim teniserom Viktorom Troickim, koji je večeras deklasirao Francuza Gillesa Simona (6:4, 6:2, 6:2). U slučaju eventualnog trijumfa, Wawrinka bi za protivnika u četvrtfinalu mogao imati Kanađanina Miloša Raonića.

Plasman u osminu finala Roland Garrosa obezbijedio je i Amerikanac John Isner. On je poslije tri sata i 12 minuta igre uspio da savlada Rusa Teimuraza Gabashvilija sa 3:2 u setovima (7:6, 4:6, 2:6, 6:4, 6:2).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi