Wawrinka u četiri seta prošao Marčenka

US Open

Wawrinka u četiri seta prošao Marčenka

E. Škorić

Stan Wawrinka je uz malo problema ipak došao do četvrtfinala US Opena.

Wawrinka je bio veliki favorit protiv Ilije Marčenka, koji je u drugom kolu turnira eliminisao našeg Damira Džumhura, ali je Švicarac ipak prepustio jedan set Ukrajincu.

U prvom setu Stan je slavio sa 6:4, u drugom sa 6:1, a u trećem je imao brejk prednosti i kada se mislilo da će lako do pobjede, Marčenko u 10. gemu uzvraća brejkom, te u taj-brejku stiže do 2:1 u setovima.

Četvrti set je ujedno bio i odlučujući. Marčenko je imao brejk, priliku da se vrati, a onda četiri vezana gema Wawrinke, koji je na kraju ipak dolazi do pobjede.

Wawrinka će se za polufinale boriti protiv Juana Martina Del Potra, kome je Dominic Thiem predao meč. 

US Open, osmina finala:

Marčenko - Wawrinka 4:6, 1:6, 7:6, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi