Wickmayer eliminisala Errani, Halepova se namučila

Australian Open, 3. kolo

Wickmayer eliminisala Errani, Halepova se namučila

Peti dan takmičenja na Australian Opena donio je i jedno poprilično iznenađenje, Belgijanka Yanina Wickmayer pobjedom od 2:1 eliminisala je italijansku teniserku Saru Errani, a rezultat po setovima glasio je 4:6, 6:4, 6:3.

Za Wickmayerovu ovo je bio prvi plasman u četvrto kolo Grand Slama nakon 2011. godine, uprkos činjenici da je Errani vodila u setovima i imala višak breaka u drugom.

Belgijanki se pridružila Kineskinja Peng, koja je savladala Kazahstanku Shvedovu takođe nakon velikih problema.Shvedova je servirala za set, imala prednost u tie-breaku, ali je izgubila prvi set. U drugom je Kineskinja riješila pitanje pobjednika rezultatom 7:6, 6:3.

Treća teniserka svijeta Simona Halep takođe se plasirala u 4. kolo ali uz mnoštvo problema, trijumfom nad Mattek-Sands sa 6:4 i 7:5 u setovi.

Australian Open, 3. kolo:
Shvedova Y. (Kaz) - Peng S. (Chn) 0:2
Errani S. (Ita) - Wickmayer Y. (Bel) 1:2
Hradecka L. (Cze) - Goerges J. (Ger) 0:2
Pliskova Ka. (Cze) - Makarova E. (Rus) 0:2
Bouchard E. (Can) - Garcia C. (Fra) 2:0
Witthoeft C. (Ger) - Begu I. (Rou) 0:2
Mattek-Sands B. (Usa) - Halep S. (Rou) 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.