Wilander: Đoković će izgubiti ako ne bude na 100 posto

Pred sutrašnji meč protiv Thiema

Wilander: Đoković će izgubiti ako ne bude na 100 posto

Austrijanac Dominic Thiem i Srbijanac Novak Đoković danas će odigrati svoj četvrtfinalni meč na Roland Garrosu.

Njih dvojica su jučer trebali izaći na teren, ali su zbog loših vremenskih uslova u glavnom gradu Francuske ipak primorani da danas igraju.

Stručni komentator Eurosporta Mats Wilander smatra da Đoković neće pobijediti Thiema ukoliko ne bude na sto posto svoje igre.

"Meč između Thiema i Đokovića ima sve potrebne sastojke da bude fenomenalan. Novak je bolji nego što je bio na početku turnira, a meč iz Rima neće mnogo uticati ni na jednog. Ishod duela mnogo će zavisiti od psihičkog stanja u kojem se Novak nalazi. Očekujem veoma težak meč za njega i ukoliko ne bude na 100 posto, neće pobijediti", rekao je Wilander. Podsjetimo, Novak je  nedavno pobijedio Thiema na turniru u Rimu, a Austrijanac još uvijek čeka na prvu pobjedu protiv drugog reketa svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi