Willis nije uspio napraviti senzaciju protiv Fedexa
Foto: EPA

Wimbledon, 2. kolo

Willis nije uspio napraviti senzaciju protiv Fedexa

M. Šljivak

Britanski teniser Marcus Willis nije uspio napraviti senzaciju protiv Rogera Federera. Lagano je 772. igrač svijeta poražen od legende bijelog sporta s 3:0, po setovima 6:0, 6:3 i 6:4

S mnogo straha je Willis ušao u meč. Federer je dominirao u prvom setu, te ga je lagano osvojio bez izgubljenog gema, 6:0.

Veliko slavlje je nastalo kada je Willis na početku drugog seta uspio doći do gema, ukupno je osvojio tri u drugom setu, ali je Federer bez problema dobio i ovaj dio igre sa 6:4.

Treći set je odlučen jednim breakom. Uspio je Švicarac da u devetom gemu oduzme servis Willisu, te završi lagano posao u ovom meču za konačnih 3:0.

Wimbledon, 2. kolo:

Federer - Willis 3:0 (6:0, 6:3, 6:4):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi