Wimbledon zabranio korištenje štap za selfie

Sve za očuvanje tradicije

Wimbledon zabranio korištenje štap za selfie

Organizatori Wimbledona zabranili su upotrebu štapa za slikanje selfieja, a kao jedan od razloga je očuvanje tradicije ovog takmičenja. 

"Baš kao i na drugim sportskim i kulturnim manifestacijama, tako će i na Wimbledon upotreba štapa za selfie biti zabranjena", stoji u saopštenju All England Lawn Tennis Cluba koji na tribinama svojih terena na želi vidjeti pomagala za slikanje s pametnim telefonima.

Ovu odluku dobili su svi vlasnici ulaznica za turnir koji će se odigrati u periodu od 29. juna do 12. jula ove godine. 

Pored organizatora All England Cluba korištenje štapa, koji je u posljednje vrijeme sve popularniji među "ovisnicima o selfiejima", zabranili su već Koloseum u Rimu i Nacionalni historijski muzej Smithsonian u Vašingtonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije