Wozniacki ne može u Rio

Danska teniserka nije ispunila uslove

Wozniacki ne može u Rio

Caroline Wozniacki trebalo je da nosi zastavu Danske na otvaranju Olimpijskih igara u Riju, ali prema svemu sudeći nekadašnju najbolju teniserku svijeta nećemo gledati u Brazilu.

Naime, Wozniacki nije ispunila uslove za nastup na Olimpijadi, pošto nije igrala za svoju reprezentaciju u dva duela u Fed kupu tokom olimpijskog kvalifikacionog ciklusa.

Danska je u aprilu odigrala mečeve protiv selekcije BiH, međutim, Wozniacki nije igrala zbog povrede desnog skočnog zgloba.

Dankinja je već uložila žalbu na ovu odluku, a Teniski savez Danske saopštio je da će je podržati na saslušanju 30. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi