Wozniacki prejaka za Mervanu Jugić-Salkić

Dankinja ubjedljivo do pobjede

Wozniacki prejaka za Mervanu Jugić-Salkić

M. Šljivak

Bosanskohercegovačka teniserka Mervana Jugić-Salkić poražena je u 1. kolu WTA turnira u Dohi od nekadašnje prve teniserke svijeta Dankinje Caroline Wozniacki sa 2:0 po setovima 6:1, 6:2.

Wozniacki, koja je na najnovijoj WTA listi na ponovo među deset najboljih teniserki svijeta, nije dopustila Mervani da dođe do iznenađenja. Prvi se je lagano riješila u svoju korist izgubivši samo jedan gem 6:1, a bolja igra Dankinje se nastavila i u drugom setu.

Duplim breakom Woziancki je povela sa 4:0 i već tada je meč praktički riješen. Mervana je potom uspjela uzeti gem bez izgubljenog poena, ali sve što je uradila u ovom meču je osvajanje još jednog gema, pa je danska teniserka lagano došla do osvajanja drugog seta rezultatom 6:2, te na kraju i sigurne pobjede.

WTA Doha, 1. kolo:

Wozniacki - Jugić/Salkić 2:0 (6:1, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.