Wozniacki preko Pliškove do finala Miamija

Slavila nakon tri seta

Wozniacki preko Pliškove do finala Miamija

Danska teniserka Caroline Wozniacki plasirala se u veliko finale Mastersa u Miamiju nakon večerašnje pobjede protiv Čehinje Karoline Pliškove sa 2:1 u setovima.

Bio je ovo duel između 14. i 3. teniserke svijeta, a na kraju je slabije rangirana teniserka prošla u veliko finale i to nakon dva sata i 17 minuta igre.

Pliškova je dobila prvi set nakon velike borbe i trijumfa od 7:5, ali Wozniacki je odmah uzvratila te je naredni set dobila uvjerljivo sa 6:1.

Odlučujući set je također pripao danskoj teniserki koja je ponovo bila uvljerljiva i slavila sa 6:1 te se plasirala u veliko finale.

Tamo će igrati protiv bolje iz meča Venus Williams-Johanna Konta koji je na rasporedu poslije ponoći. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi