Wozniacki sigurnom igrom od 22. titule

Vinci bez prilike u finalu

Wozniacki sigurnom igrom od 22. titule

Dankinja Caroline Wozniacki pobjednica je WTA turnira u Istanbulu. Ona je u finalu deklasirala Talijanku Robertu Vinci sa 6-1, 6-1.

Rezultat ukazuje na to da je meč vrlo brzo ušao u jednosmjernu ulicu. Prvi gem finala je bio poprilično dug, Vinci je imala break loptu, ali je u naredna četiri gema osvojila tek jedan. Kod 3-1 je imala dvije lopte za povratak u meč Vinci, Wozniacki je spasila obe, a onda je Vinci spasila pet prije nego što je još jednom ispustila svoj servis. U drugom je Vinci povela 1-0, pa je izgubila šest gemova u nizu. Za Wozniacki ovo je 22. WTA naslov u karijeri, ali prvi ove godine i prvi nakon slavlja u Luxemburgu prošle godine.


Finale:
Carolina Wozniacki (Dan, 1) - Roberta Vinci (Ita, 2) 6-1, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.