Wozniacki u finalu Završnog mastersa

U polufinalu bolja od Pliškove

Wozniacki u finalu Završnog mastersa

Danska teniserka Caroline Wozniacki plasirala se u finale Završnog mastersa nakon što je danas pobijedila Karolinu Pliškovu sa 2:0 u setovima. 

Bio je ovo veoma zanimljiv meč sa mnogo brejkova, a igračice su na terenu provele minut manje od dva sata. 

U prvom setu nije viđen nijedan brejk do šestog gejma, a onda su uslijedila četiri vezana, odnosno po dva na obje strane. Otišlo se u taj brejk, a tamo se bolje snašla Wozniacki koja je slavila sa 11:9 te je povela 1:0. 

U drugom setu vidjeli smo čak pet brejkova, a ovog puta jedan više je napravila danska teniserka koja je i ovaj period igre dobila sa 6:3 te je prošla u veliko finale. 

Tamo će čekati pobjednicu meča Venus Williams-Caroline Garcia koje igraju svoj meč u ovim trenucima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije