Wozniacki 'uništila' Sevastovu

Četvrtfinale US Opena

Wozniacki 'uništila' Sevastovu

Caroline Wozniacki plasirala se u polufinale posljednjeg Grand Slama sezone, pošto je ubjedljivo savladala Anastasiju Sevastovu.

Dankinja, nekada prva igračica svijeta, lako je izašla na kraj sa 26-godišnjom Letonkom, te joj je prepustila samo dva gema (6:0, 6:2).

Wozniacki tokom cijelog meča rivalki nije prepustila niti jednu brejk šansu, a uz to je mnogo bolje servirala i manje griješila, što je u konačnici rezultiralo njenom ekspresnom pobjedom.

U borbi za finale danska teniserka igraće protiv drugog reketa svijeta, Njemice Angelique Kerber. Ove dvije teniserke odigrale su 12 međusobnih duela, a nešto uspješnija je Kerber sa sedam pobjeda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi