WTA Dubai: Kvitovoj jubilarni 10. naslov

U finalu bolja od Sare Errani

WTA Dubai: Kvitovoj jubilarni 10. naslov

E. Škorić

U finalu WTA turnira u Dubaiju Petra Kvitova je bila bolja od Talijanke Sare Errani. 

Češka teniserka, inače bivša pobjednica Wimbledona, glatko je sa 6:2 dobila prvi set protiv pete nositeljice. Italijanka je uzvratila u drugom setu i slavila sa 6:1, da bi Kvitovoj pripao odlučujući set, a i ovaj put je protivnici dozvolila da osvoji samo dva gema.

 

Za Kvitovu je ovo četvrta pobjeda u isto toliko mečeva protiv Errani. Čehinja je u prvom setu u tri navrata oduzela početni udarac Talijanki, a svoj nije nijednom izgubila. U drugom setu Kvitova kreće breakom za 1:0, ali to je bio jedini gem kojeg je osvojila u drugom setu!

 

Errani je u drugom gemu trećeg seta izborila tri vezane break-lopte, ali se Kvitova izvukla i zatim vezala četiri gema za laganu pobjedu u zadnjem setu.

 

WTA Dubai, finale:

Kvitova (6) - Errani (5) 6-2, 1-6, 6-1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.